DMZ Customs Amsterdam– Custom Motor Store is een gespecialiseerde motorzaak in Amsterdam Oost. Wij leggen ons toe op ontwerp, vervaardiging en verkoop van custom motoren, waaronder café racers, flat trackers, bobbers, choppers en alles ertussenin. In onze motorwinkel bieden we tegen een zeer scherpe prijs de meest gevraagde motoronderdelen aan, zoals accu’s, banden, ketting- en reparatiesets. Onze motorspeciaalzaak is al meer dan 10 jaar een begrip in Amsterdam en omstreken. Wij denken met je mee wanneer je op het punt staat om een motor te laten ombouwen tot unieke custom bike. Neem contact op met De Motorzaak op telefoonnummer: 020 737 08 34 voor meer informatie en maak direct een afspraak. Of lees meer over DMZ Customs Amsterdam Custom Motor Store

Wij bouwen moderne motorfietsen om tot herkenbare en unieke custom modellen. De volgende soorten custom motoren kom je geregeld tegen:

CAFÉ RACER

De café racer is ongetwijfeld de voorbeeldfiets van het custom motor landschap, zowel oude modellen als nieuwe racers. Een café racer is de zuiverste vorm van wat een racemotor kan zijn. Met zijn Spartaanse uiterlijk, aerodynamische aanpassingen en op racing geïnspireerde details heeft dit type motorfiets altijd de blikken op zich gericht. U kunt gemakkelijk ter plaatse een door de vele visuele kenmerken. De eerste is de tank en zitplaats; de grote tank met knie deuken kan de motorrijder lange afstanden en strak pak de fiets voor hoge snelheid in bochten te gaan. De zitting heeft een definitie van “kap” aan de achterzijde met een-bum stoppen flick in wezen klem de renner voor de spanning en sensatie. De basis van de tank en de zitting vormen een kaarsrechte lijn, typisch voor de racefietsen van de tijd. Op de top van deze up-swept uitlaatpijpen, achterwaarts gemonteerd pedalen, en laag, te laten vallen, clip-on stuur, die bekend staat als aas bars.

 

BOBBER

 

De bobber is een klassieker in de custom bike wereld. Dit type custom motor is gemakkelijk te herkennen en waarschijnlijk hoor je hem al aankomen voordat je hem ziet. Het schuine chassis,  achterkant zonder ophanging en laaghangende frame zijn herkenbare details van de klassieke bober. Het thuisland van de bobber is nog steeds de Verenigde Staten, maar deze motor is omarmd door de Britten, Australiërs, en iedereen die op zoek is naar de mix van kracht en attitude die deze motorfiets uitstraalt.

 

CHOPPER

De chopper is de oudste soort custom motor die je in het wild tegenkomt.  Choppers zijn een mix van excentrieke functies gecombineerd met een zeer persoonlijk pakket aan opties.
Om te kwalificeren als chopper moet een motorfiets een grote wijziging hebben gehad van de positie van de voorvork, in de buurt van het stuurlager gebied, extreem lange voorvork tegemoet te komen. In combinatie met een kleinere voorwiel en trok-back stuur, of “aap-hangers,” de look is voltooid.
Andere toevoegingen zijn vaak een hoge rugleuning en zogenaamde “sissy-bars.” Maar het blijft zelden beperkt tot deze details. Een chopper is een leeg doek. Vaker wel dan niet zal een chopper worden beschilderd met afbeeldingen of patronen. Als je niet van groot en meeslepend houdt kun je beter naar huis gaan.

 

FLAT TRACKER

 

Een ander product van de Amerikaanse neiging om standaard motorfietsen aan te passen. De flat tracker heeft zijn wortels ook in de racemachines uit andere landen waar track en roadracing populair is, zoals in de Scandinavische landen. Je zou het de all-weather café racer te overwegen, als zijn inspiratie in de competitie en in het maken van de machine sneller en lichter. Deze dagen, de meest populaire en mooie tracker bouwt gaan nergens in de buurt van het vuil en misbruik van een echte race – de visuele aanwijzingen zijn er slechts voor esthetiek.

Onderstaand zie je een greep uit onze verbouwde motoren: